Kakulenin en biline faydaları ağız kokusunu gidermesi ve hazmı kolaylaştırması. Ayrıca öğütülüp burna çekildiğinde nezleye iyi geliyor ve en önemli etkilerinden biri de zihin açıcı olması. Bu durumda kakule çiğnemeyi ihmal etmemeli.
Kakuleli Kurabiye
Malzemeler
5 tepeleme yemek kaşığı halis tereyağ (yaklaşık 200 gr.)
1 su bardağından bir parmak eksik öğütülmüş kaya şekeri (nöbet şekeri)
5 damla kakule uçucu yağı (ben Sade Pazar'dan alıyorum, bunun yerine 1 çay kaşığı kakule tanesini öğüterek ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı kepeksiz doğal un+ 2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlayın. Şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar iyice yoğurun. Kakule yağını damlatın ve un ile karbonatı ekleyip özleşene kadar yoğurun. Hamuru birkaç parçaya bölün her parçayı 2 cm'lik rulo haline getirin ve minik kareler kesin. Kestiğiniz karelere çatalla bastırarak şekil verin ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin, fazla kızarmamalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder