22 Şubat 2012 Çarşamba

Dergi Dosyası Projesi


Doğada %100 çözünebilen Yeşil Köpük kutularını değerlendiriyoruz. Boyaları ile dahi çevreye zarar vermeyen, zararlı hiçbir sentetik madde içermediğinden rahatsız edici ve akciğer tahrişi yapabilecek madde kalıntısı olmayan bu kutuları yaşam alanlarımızda kullanılır hale getirmeye var mısınız? Bu kategorinin ilk yazısında Yeşil Köpük Çamaşır Tozu kutusu ile ne zamandır almak istediğiniz ama bir türlü fırsat bulup alamadığınız dergi dosyası projemizi sunuyoruz. Bu pazar günü evdeyseniz ve başka bir programınız yoksa işe koyulmanın tam zamanı!

Bu projeyi özel kılan bir şey daha var ki faaliyetlerle meşgul olan ufaklıklar için oldukça faydalı olacak. Dilediklerinde tadına bakabilecekleri, kolayca hazırlanabilen doğal yapıştırıcı tarifimiz var. Ne dersiniz bir an önce projemize geçelim mi?

Kutuyu Dosya Şablonuna Dönüştürme:

1. Mevcut dosyanız varsa çalışacağınız kutunun üzerine koyun ve bir kalem yardımıyla etrafını belirleyin.




Şablon alarak kullanabileceğiniz bir dosya yoksa kutunun sol kenarına yukarıdan 15 cm pay bırakarak işaretleyin. Sağ kenardan sol kenara doğru 10 cm pay bırakarak işaretleyin. İki işareti verev bir çizgi ile birleştirin ve keserek çıkarın. Aynı işlemi arka tarafa ön kısma uyacak şekilde uygulayın. 



2. Zevkinize göre kutunun her tarafını kraft kağıdı veya yapışkanlı kağıt ile kaplayabileceğiniz gibi arka ve yan kısımları kaplayıp ön taraftaki tasarımı kaplamadan kullanabilirsiniz. Bunu tercih ederseniz işte ön taraftaki logoyu kamufle etmek için yapmanız gerekenler:



Kraft kağıdı logoyu kapatacak büyüklükte bir yuvarlak şeklinde kesin. Cd saklama kağıdını şablon olarak kullanabilirsiniz. Jelatini çıkarın ve kraft kağıdının üzerine koyarak yuvarlak çizin. Kraft kağıtla logoyu kapatmak için doğal bir yapıştırıcı hazırlamanız gerek. Bu çok kolay tarifi şöyle hazırlayın:

Ev Yapımı Yapıştırıcı

1. 1 kahve fincanı kepeksiz un
2. 1/2 kahve fincanı su
3. 1/3 kahve fincanı şeker
4. 7 damla elma sirkesi

Un ve şekeri küçük bir kapta karıştırın, suyu ekleyin iyice çırpın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Sürekli çırparak pürüzsüz bir karışım yapın. Sıvı kıvamını kaybetmeyecek kadar pişirin, almadan az önce sirkeyi ekleyin. Topaklar varsa blenderdan geçirin. İşte tamamen zararsız ev yapımı yapıştırıcınız hazır. Cam bir kavanozda saklayabilirsiniz. Yapıştırıcıyı sulu boya fırçası ile veya kahvaltı bıçağı yardımıyla yüzeylere uygulayabilirsiniz.

Logoyu kapattıktan sonra üstteki ve alttaki boşlukları da kraft kağıdı ile kaplayın. Sürfile makası ile iç kısıma gelecek kenarları keserek daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu değişikliklerden sonra kutu şuna benzeyecek:



3. Arka tarafı yapışkanlı kağıtla kaplayacaksanız kutuyu kağıdın üzerine koyun ve kenarlarını kalem yardımıyla belirleyin. Üst kısmı 1 cm pay bırakarak kesin. Kutuyu kaplarken alt kısımdan yavaşça 
yapıştırmaya başlayın, kabarcık bırakmamaya özen gösterin. Kutunun yan kısımlarını da bu şekilde kaplayın. 


4. Son aşama dosyanızın içini doldurmak! Biz içine çocuk kitapları koyduk, dilerseniz dergi veya gazete toparlayıcı olarak kullanabilirsiniz.


Bu yazı daha önce www.yesilkopuk.blogspot.com'da yayınlanmıştır.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...