22 Şubat 2012 Çarşamba

Katlı Otopark Projesi!



Bu projemiz özellikle erkek çocukların hoşuna gidecek. Malzemelerinizi hazırlayın ve adım adım otoparkımızı inşa edelim. En önemli malzememiz Yeşil Köpük Çamaşır Tozu kutusu, bu kutunun özelliği solundukça zehirli hiç bir maddeye maruz bırakmaması. Herhangi bir deterjan kutusunu kullanmamanız gerektiğini tekrar hatırlattıktan sonra malzeme listemizi oluşturalım.

Malzemeler:

ev yapımı yapıştırıcı (3 hafta önce yaptığım yapıştırıcıyı kullandım ve hala işe yarıyor ki oda sıcaklığında saklamıştım demek ki buzdolabında daha uzun süre muhafaza edilebilir)
- gri ve beyaz fon kağıdı (gri olan şart ama beyaz fon kağıdı yerine A4 kağıdı da kullanılabilir)
- 4.5x24 cm boyutlarında mukavva parçası (eski bir koliden kesilebilir)
- makas, maket bıçağı
- bant
- cetvel
- bir broşür veya dergiden kesebileceğiniz sarı ve kırmızı şeritler

Yapılışı:

Kutuyu üst kısmından açmayı unutmayın, tırtıklı alanı çıkarmayın. Kutunun tırtıklı kısmından 9.5 cm  altına kadar her iki tarafı işaretleyin ve maket bıçağı ile kesin. Tırtıklı çizgileri kılavuz alarak yatay olarak da kesin. Ters u şekline geldikten sonra dikey olarak 5 cm boşluk bırakıp aynı işlemi uygulayın. Ters u şeklindeki kısımları kutunun iç tarafına iterek yatay düzlemler oluşturun ama önce kutunun içine beyaz fon kağıdını kutuya uygun olarak kesip yerleştirin. Ardından katların yüzeylerini gri fon kağıdı ile kaplayın ve kestiğiniz sarı şeritlerle yol çizgilerini ve park alanı çizgilerini yapıştırın. Üst katın sağ köşesinden 4.5 derinlik ve 17 cm uzunlukta bir dikdörtgen çıkarın. Bunu uzunlamasına iki eşit parçaya bölün ve bir bant yardımı ile parçanın birini üst katta, diğerini giriş katta korkuluk yapmak amacıyla yapıştırın. Üst katta kestiğimiz alandan aşağıya inen yolu yapmak için 4.5x24 cm boyutlarında mukavva parçasını gri fon kağıdı ile kaplayıp üzerine sarı yol çizgilerini yapıştırdıktan sonra bant yardımıyla alttan görünmeyecek şekilde yapıştırın. Giriş kapısına turnike yapmak için kutunun yan tarafına maket bıçağı ile 1 cm lik bir çentik atın ve ince kestiğiniz beyaz fon kağıdına minik kırmızı şeritler yapıştırıp bu çentikten geçirin. Çocuğunuz oynarken bu çubuğu yukarı aşağı hareket ettirebilir. Bizim araçlarımız biraz büyük geldi park alanına erkek çocuğu olanların envai çeşit minik arabaları için daha uygun olacaktır. Unutmadan kutunun etrafını ve üstünü fon kağıdıyla kaplayabilir üzerine trafik işaretlerini yapıştırabilirsiniz. Keyifle oynanması ümidiyle.



Kutunun içine beyaz fon kağıdı yerleştirildi ve dış yüzeyi gri fon kağıdı ile kaplanıp kesiklerden kıvrıldı.


Üst kattan aşağıya inen yol.


Üst kattaki ve giriş kattaki korkuluğun yapılış şekli. 
Bantın yarısı kartona yarısı kutuya yapıştırılarak sabitleniyor.


Kutumuz oynanmaya hazır.


Bizim arabamız pek sığmadı:)


Yine de çok sevimli görünüyor:)


Giriş kapısı yakın plan.


Park halindeki aracımız yakın plan.


Son bir bakış!
(Bu projenin özgün tasarımı ve uygulaması Seval Cevizci'ye aittir)

Bu yazı daha önce www.yesilkopuk.blogspot.com'da yayınlanmıştır.

1 yorum:

  1. Çok güzel bir etkinlik olmuş.Ellerinize sağlık.Çok tatlı görünüyor.otopark çizgileri

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...