22 Şubat 2012 Çarşamba

Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi Gebelik, Emzirme ve Bebek Bakımında Çevre Dostu Doğal Çözümler



Sağlıklı ve Çevreci Bebek hareketi'nin lider isimlerinden pediatri uzmanı Dr. Alan Gereene'in ekolojik yaşam tavsiyelerinden oluşan Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi sadece bebek yetiştirme ile alakalı merak edilenleri değil kendimize ve hiç bir canlıya zarar vermeden hatta onları koruyarak yapabileceklerimizi adım adım anlatıyor.Kitabın adına aldanıp bunun sadece çocuğu olanların edinmesi gereken bir yayın olduğu yanılgısına düşmeyin!

Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi'ne diğer emeği geçenler, yazar Teresa Foy DiGeronimo ve kitapta geçen ürünler konusunda yardımcı olan Jeanette Pavini. Kitabın sade ve sevimli illüstrasyonları ise Val Lawton'a ait.

Hamilelik süreci, doğum şekli belirleme, bebek odası seçimi, bebek beslenmesi, banyosu ve bakımı gibi konuları anlatırken aslında tüm bireylerin kendileri ve çevre ile uyumlu yaşayabilmesinin gereklerini de anlatıyor. Odalarımızda döşemeler ve eşyalardan salınan formaldehit, benzen gibi kanserojen gazları temizleyebilen bitkiler, kendi yapabileceğimiz temizlik ürünü tarifleri, enerji israfını önleyebilecek basit ama etkili tedbirler, haşerelerden doğal korunma tavsiyeleri, en ekolojik bebek bezi tercihi kitapta yer alan bilgilerden bazıları. Ayrıca "tecrübe konuşuyor" başlıklı ebeveynlerin çeşitli sorunlar karşısında tercih ettikleri ekolojik çözümlere yer verilmiş ki bu kitapta anlatılanların gerçek hayattaki yansımalarını görmemizi sağlıyor.

Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi ekolojik hayata değer veren, bu konuda bilincini arttırmak isteyen herkesin kitaplığında yer edinmeyi hak eden oldukça kapsamlı bir kitap. Üstelik Begüm Kaptanoğlu'nun ustaca çevirisiyle gayet akıcı ve anlaşılır bir dili var. Kitap 2010 yılından itibaren ülkemizde doğal yaşam üzerine birbirinden değerli kitapları bizlerle buluşturan Hayy Kitap tarafından yayınlanıyor.

Dr. Alan Greene kimdir?

Pediatri Uzmanı olan Dr. Alan Greene, Stanford Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi, Sağlıklı ve Çevreci Bebek Hareketi'nin öncülerinden. İnternette "çocuk sağlığı kahramanı"olarak tanınan Alan Greene dört çocuk babası. Çalışmalarını www.DrGreene.com adlı sitesinden takip edebilirsiniz.

Arka Kapaktan Alıntı:

Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi Hakkında Ne Dediler?

"Her yeni anne veya anne adayı "Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi"ni okumalı. Bu kitap çocuklarımızın ve dünyanın geleceğine çok önemli bir katkıda bulunuyor."

- ANNA GETTY, Anne ve Spor eğitmeni

"Dünyamıza iyi bakarken aynı zamanda nasıl sağlıklı çocuk yetiştirebileceğimiz hakkında sahici tavsiyeler veren, son derece kullanışlı ve özenli bir kitap."

-PROF. DR. PHILIP J. LANDRIGAN, Pediatri Uzmanı, Mount Sinai Tıp Fakültesi

"Bebeklerini ve kendilerini çevredeki zararlı kimyasallardan korumak için bilgi edinmeye çalışan hamile kadınların ve yeni anne babaların çok ihtiyaç duyduğu müthiş bir kitap."

-PROF. DR. SHANNA SWAN, Kadın Doğum Uzmanı, Rochester Üniversitesi

"Dr. Alan Greene yeni doğmuş ve henüz doğmamaış bebeklerin tutkulu sözcüsü. Söylediklerini dinleyin."

- WALTER ROBB, Whole Foods Marketler Zinciri Başkanı

"Dr. Greene'in tavsiyelerine uyarsak çocuklarımız daha sağlıklı bir hayat sürebilecek, daha az karbon ayakizi bırakacak ve üzerinde yaşayacakları gezegeni daha sağlıklı bulacaklar."

- DR. ERICA FRANK, Anne ve Kanada Koruyucu Hekimlik ve Toplum Sağlığı Merkezi Araştırmacısı

"Yirmi birinci yüzyılda çocuk yetiştirmek için çok yararlı, açık seçik yazılmış bir rehber."

- PROF. DR. JULIUS RICHMOND, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Uzmanı, Harvard Tıp Fakültesi

Kitabı edinmek istiyorsanız lütfen tıklayın: http://www.yesilkopuk.com/Saglikli-Bebek-Yetistirme-Rehberi,PR-130.html


Teknik Özellikler:
Yazar: Dr. Alan Greene, Jeanette Pavini, Theresa Foy DiGeronimo
Yayınevi: Hayykitap - 101
Kategori: Hayat Güzeldir - 6
Türü: Bebek Bakımı
Birinci baskı: Ocak 2010
Sayfa sayısı: 288
Fiyatı: 25 TL
ISBN: 978-605-4325-06-1
Barkod: 9786054325061




2 yorum:

  1. Harika bir sayfa, tam benlik. Bir süredir ben de temizlik ürünleri de dahil, olması gerektiği gibi doğal olanlarını tercih ediyorum. Yazıların çok güzel ve bilgilendirici.

    Ellerine saglık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Ben de sizin tariflerinizden istifade ediyorum. Ekşi mayamı hazırlıyorum ekmeğimi bir-iki gün içinde burada: http://lavantin.wordpress.com/2009/03/02/evde-eksi-mayali-ekmek-yapimi/ verdiğiniz püf noktaları ile deneyeceğim. Bir de bu tarifinizi: http://lavantin.wordpress.com/2009/11/23/hindistan-cevizli-kurabiye-nam-i-diger-coco-star-kurabiye/ kakao yerine keçiboynuzu tozu ile denemek istiyorum, çok lezzetli görünüyor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...