14 Şubat 2012 Salı

Ev Yapımı Makarna


Bu tarifi denedikten sonra hazır makarnanın yüzüne bile bakmayacaksınız! Ben her canım istediğinde taze olarak hazırlayıp pişiriyorum. Eğer çok miktarda yapıp saklamak isterseniz büyük bir tepsiye unlayarak dizin ve pamuklu bir bez örterek  ya da fırında renkleri hafif dönene, nemi gidene kadar kurutun. Ben bu defa hamuru açma ve kesme işlemini makine yardımıyla yaptım ama açması çok zor olmayan bir hamur olduğundan makinesiz de rahatlıkla yapılabilir, hele de az kişiye yapılacaksa fazla zorlanmazsınız. Rahmetli babaannemi hatırlıyorum da her sene tüm çocukları ve kendisi için kilolarca unla makarna hamurunu hazırlar ve senelerin tecrübesiyle tıkır tıkır aynı boyda keserdi. Kendi makarnanızı yapmak biraz zahmetli olsa dahi inanın bu makarnayı sevdiklerinizle paylaşmak ayrı bir keyif.

Ev Yapımı Makarna
Malzemeler
3 adet doğal yumurta
300 gram doğal kepeksiz un (3 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Yapılışı
Unun ortasını açın yumurtaları, 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. İyice özleşene kadar yoğurun. Üstüne pamuklu bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru dörde ayırın, birini açmak için alın ve diğerlerini nemli bezle sarın. Makine ile açacaksanız iki tarafını da unlayıp önce 1. kademede daha sonra 5. kademede açın ve kesme bölümüne alıp kolu çevirin. Ben bir hamur parçasını ayırıp küçük kareler kestim, bunu çorba yapımında kullanacağım. Makarna için ayırdığım üç hamurdan da yaklaşık 400 gram makarna elde ettim. Kaynamış ve bir damla sızma zeytinyağı damlatılmış suda birkaç dakika haşlayın, taze olduğu için kısa zamanda pişiyor. Tuzunu kontrol edin dilerseniz ekleyin. Bu makarnaya kuzu kıymalı sos çok yakışıyor ben sosu bu defa yazın hazırlanmış domates püresi, değirmende çektiğimkarabiber ve nane ile hazırladım. Bir diş sarımsak eklerseniz çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Bu tarif daha önce SadeMutfak'ta yayınlanmıştır.



1 yorum:

  1. Elinize sağlık,makinem yok acaba makinasız becerebilir miyim diye düşünüyorum,bir de erişteye benzemiş,fotoğraflara bakarak söyledim tabi ki bunu :) saygı ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...