12 Şubat 2012 Pazar

Nefis Acı Badem Kurabiyesi

Acı badem kurabiyesi lezzetine rağmen evde yapılmaya çekinilen tariflerden. Oysa her canımız çektiğinde yapıp yemek ne keyifli olurdu hem de içinde ne olduğundan emin olarak! Artık bu keyif benim için kaçınılmaz! Uyguladığım bu tarif lezzet bakımından harikulade oldu desem abartmış olmam gelgelelim görüntü konusunda bişeyler yapmak gerek bunun da farkındayım. Acı badem kurabiyesinin çatlak çatlak görüntüsü daha yemeden mest eder çünkü. Aslında bir tarifi olgunlaştırmadan paylaşma taraftarı olmasam da bu lezzetten mahrum kalmanıza gönlüm razı olmadı. Ben görüntüde de mükemmelliği yakalama denemeleri yapıp ideal sonuca ulaştığımda tarifi düzenleyeceğim. Bu karlı kış gününde kızımla sıcak çikolata eşliğinde hapur hupur yediğimiz kurabiyeleri deneyin eminim pişman olmayacaksınız.
Tarifimiz acı badem kurabiyesi ama ben tatlı badem kullandım, aslında 100 gram fındık unu ve 100 gram badem unu kullanacaktım ama sadece 50 gram vardı. Tüm bunlara rağmen lezzet fışkıran bir kurabiye oldu.  Kuru yemişleri kavrulmamış almakta fayda var. Hem kavrulurken içine birtakım katkılar eklenebiliyor (lezzet arttırıcı) hem de kavrulan bir gıda bekledikçe kanserojen hale geliyor. Çiğ tatlı bademi günde 7 adet, acı bademi ise 3 adet yemeye devam ederek beyin ve akciğerlerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Badem akciğer sorunlarında oldukça etkilidir.  Tatlı bademin en bilinen kullanımından biri de çörek otu yağı ve zeytinyağı ile saçları masaj yapılmasıdır. Düzenli kullanımla saçı besler, parlatır, canlandırır. Pek çok sütlü tatlıyı muhteşem aromasıyla eşsiz kılan tatlı bademi mutfaklarımızdan eksik etmeyelim.

Acı Badem Kurabiyesi

Malzemeler

3 iri veya 4 küçük yumurta akı
1 su bardağı kaya şekeri
2 su bardağı öğütülmüş fındık içi
1 su bardağından 2 parmak eksik öğütülmüş tatlı badem

Yapılışı

Yumurta aklarını bir fiske kaya tuzu ekleyip mikser yardımıyla sertleşene kadar köpürtün. Fındık ve bademleri parçalayıcıda çekin. Kuru malzemeleri geniş cam bir kasede karıştırıp üzerine kar haline getirdiğiniz akları ekleyin ve söndürmeden homojen bir karışım elde edin. Fırını 150 dereceye getirin, karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar yaparak paylaştırın. Ben bir kurabiye için 1.5 tatlı kaşığı kullandım. Üzerlerinde tepecikler oluştuysa parmağınızı nemlendirin ve düzeltin. Yaklaşık yarım saat pişirin.

Bu tarif daha önce SadeMutfak'ta yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...