25 Mart 2012 Pazar

İncirli Muhallebi: Sıfır Şeker!

Hiç şeker kullanmadan hazırladığım hem lezzetli hem besleyici hem hafif bir tarifim var hanımlar. Üstelik pekmez veya bal ilavesine de gerek yok. Yavru Kuzu doğal oyuncaklarının hazırlanma süreci öyle yoğun ki bu aralar bloga yazmam pek mümkün olmuyor. Bir kaç gün önce hazırlayıp fotoğrafladığım bu tatlıyı sizler de sevdiklerinizle paylaşır ve beni anarsınız diye umuyorum. Bu güzel pazar gününde bir güzel park keyfi yaptıktan sonra bulduğum ilk fırsatta paylaşayım istedim, malzemesi olanlar çabucak hazırlayabilirler. Sanırım birazdan yine bahçeye ineceğiz kızım bir türlü "sokağa" doyamıyor, açıkçası ben de onu bu güzel günden mahrum etmek istemiyorum. Lafı kısa kesip tarife geçeyim.

İncirli Muhallebi



Malzemeler

3 su bardağı doğal süt
7 adet iri, doğal kurutulmuş incir
1,5 yemek kaşığı doğal kepeksiz un (doğal nişastanız varsa unla yarı yarıya olacak şekilde kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı halis tereyağ

Yapılışı

İncirleri yıkayın ve  minik minik doğrayıp cezveye alın. İncirlerle aynı hizada su ekleyin ve biraz yumuşayana kadar kaynatın. Süt ve unu tencereye alın karıştıra karıştıra homojenleştirin ve incirleri suyuyla ekleyin. İyice kıvam alana kadar pişirin, indirmeye yakın tereyağı ekleyin. Muhallebinizi servis edeceğiniz kaplara paylaştırın, üzerine ben tarçın, ceviz serpiştirdim sizler hindistan cevizi, fıstık, fındık vb. dilediğinizi ekleyebilirsiniz. Bu ölçülerle benim 5 kup muhallebim oldu. Yapanlara afiyet olsun.


4 yorum:

  1. yaptım ve çook beğendim!! :)

    YanıtlaSil
  2. Pek bir afili oldu sağolasın :)
    Görenler : aaaaaa o.O biraz da (aman bu da neymiş şekersiz töbe bismillah der bir ifade ile)
    yedikten sonra: Immm pek güzel yahuu.. şimdi bunda hiç şeker yok mu?!?!

    Ellerine sağlık YavruKuzu :)

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun, sizin de ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...