27 Nisan 2012 Cuma

Hibiskus Şerbeti

Havalar ısınmaya başladığından beri şerbet keyfimizi tekrar yaşamaya başladık. Soğuk içecekler yazın vazgeçilmezleri. Bir başka vazgeçilmez olan dondurmanın kendi geliştirdiğim ve rakipsiz gördüğüm tarifini de yakında sizlerle paylaşacağım. Hibiskus şerbeti hem ekonomik, hem lezzetli hem de pespembe bir şerbet! Benim kuzu bu şerbete bayılıyor, bardak bardak içmek istiyor.

Hibiskus Şerbeti


Malzemeler
3 yemek kaşığı hibiskus
2 adet kabuk tarçın
3 adet karanfil
1 çimdik dağ kekiği
1 çimdik papatya
1 çimdik adaçayı
2 litre içme suyu
1,5 su bardağı öğütülmüş kaya şekeri veya halis bal

Yapılışı

Tüm malzemeleri tencereye alın ve 10 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra on dakika kadar bekleyip süzün, tadına bakın ve dilerseniz şeker ilave edip sürahiye alıp buzdolabına kaldırın. Dağ kekiği, papatya ve adaçayı yoksa bunları ilave etmeseniz de olur, ben kendi adıma tattıkları tadı sevdiğim için ekliyorum ama bu şerbetin en önemli malzemeleri tarçın ve karanfil onlar mutlaka eklenmeli. Bir de dilerseniz 2 yemek kaşığı kuşburnu ekleyebilirsiniz, kuşburnu hibiskusla çok uyumlu bir meyve bu durumda şeker miktarını arttırabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Bende bugün ilk defa denedim,dediğiniz gibi hem ekonomik hem de güzel görünüyor.Daha içmedim tabi iftarı bekliyorum bakalım nasıl bulacağız:-)
    Kompostonun çok sık tüketildiği bizim ev için eğer tutarsa daha çok yapacağız demektir.
    ellerinize sağlık sizin şerbet fazlasıyla zenginmiş..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...