4 Mart 2012 Pazar

Keçiboynuzlu Muhallebi

Bu tarifi denemenizi şiddetle öneririm  kendi tarifim diye demiyorum ama hem şekersiz hem besleyici olduğundan tam da yavru kuzulara göre! Sare bu muhallebiyi çok seviyor ki lezzet konusunda hassas bir çocuk kendisi mesela daha önce kullandığım keçiboynuzu pekmezini hiç sevmemişti sabahları bir tatlı kaşığı yedirmeye çalışırdım fakat hep reddederdi ama bu son aldığımı hem kaşıkla yiyor hem tahinle hem de muhallebide. Belki yapıldığı yöreden belki yapılış şeklinden belki de tazelik farkından kaynaklanıyor bu durum, nedenini tam olarak bilemiyorum ama keçiboynuzu pekmezi yediği için çok mutluyum. Çocuk gelişiminde özellikle kemik gelişiminde oldukça faydalı olan keçiboynuzunun, pekmezini ya da tozunu mutlaka kullanın ve çocuklarınızı keçiboynuzundan mahrum bırakmayın.

Keçiboynuzlu Muhallebi



Malzemeler

2.5 su bardağı doğal süt 
1,5 yemek kaşığı doğal kepeksiz un
1 tatlı kaşığı doğal buğday nişastası (nişastanız yoksa un miktarını 2 yemek kaşığı olarak kullanın)
1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1 tatlı kaşığı tereyağ
3,5 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
üzeri için hindistan cevizi, kavrulmamış kuruyemiş

Yapılışı

Sütü küçük bir tencereye alın; un, nişasta ve keçiboynuzu tozunu ekleyin. Doğal nişastanız yoksa un miktarını belirttiğim miktarda kullanın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin, kaynayınca altını kısın ve bu sırada tereyağını ekleyip bir süre daha karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra keçiboynuzu pekmezini ekleyin ve çırpma teliyle iyice çırpın. Ben üzerini hindistan cevizi, kavrulmamaış antep fıstığı ve kavrulmamış badem ile süsledim. Bu ölçülerle beş sufle kalıbı dolusu muhallebi çıkıyor dilerseniz ölçüyü iki katına çıkarıp daha fazla elde edebilirsiniz. Biz genellikle tatlı olarak değil de öğün olarak kullandığımız için bu miktar da bize yeterli geliyor. Sare sabah kahvaltısı ya da öğle yemeği olarak iki tanesini yiyebiliyor biz de devreye girince ertesi güne bir tane kalıyor ve onu da öğle yemeğinden önce veriyorum. Bu tarif çocukların yoğun şeker tadından uzak durması gerektiğine inanan biri olarak en sevdiğim tariflerden biri. Hazır gıdalara alışan ve aspartamın baskın tadını bilen bir çocuk belki çok hoşlanmayabilir ama hazır gıda tüketmeyen çocukların keyifle yiyeceğine inanıyorum. 

1 yorum:

  1. Ne zamandır keçiboynuzu tozu ile puding yapmayı düşünüyor ama tadı, kokusu kötü olur mu diye çekiniyordum. Bugün az miktar sütle denemeyi kafaya koymuştum. Tarifinizi de görünce sizinkini deneyeyim dedim. Gerçekten çok beğendim keçiboynuzu muhallebisini. Paylaştığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...